Sushi

823
com_content.article
(Oddano 449 głosów z średnią 4.44 z 5)
Sushi4.44 out of 5 based on 449 voters.


 

Składniki:


- kalmary
- krewetki
- świeżej ryby,
- chrzan wasabi
- korzeń imbiru
- 800 g ryżu

Sushi

Sposób przyrządzenia:
Kalmary umyć, odciąć macki, wyjąć chrzęstny szkielet, rozciąć na pół, pociąć na kawałki, zblanszować we wrzątku, osuszyć. Odwłoki (ogony) krewetek obrać z pancerzyka, umyć, zblanszować we wrzątku. Rybę sprawić, umyć, odfiletować, pokroić na kawałki, przykryć folią, wstawić na 15 min. do lodówki. Z ugotowanego ryżu utoczyć wałek o średnicy 2 cm, podzielić na kawałki 3 cm posmarować pastą wasabi, nakrywać kawałkiem kalmara, krewetką lub kawałkiem ryby. Ułożyć sushi na półmisku, przybrać cieniutkimi plastrami imbiru.

 

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi