Surówka z porów i jabłek w majonezie
Surówka z porów i jabłek w majonezie 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 20 dag porów
- 20 dag jabłek
- 1/8 l majonezu
- sałata
Sposób wykonania:
-
Umyte pory pokroić w krążki, tylko białe części.
Następie obrane jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, usuwając gniazda nasienne.
Dodać do porów i polać całość majonezem.
Dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: poniedziałek, 16, wrzesień 2013 06:00
- Alina Roza
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing