Surówka z pomidorów, rzodkwi i cebuli
Surówka z pomidorów, rzodkwi i cebuli 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 40 dag rzodkwi
- 10 dag pomidorów
- 10 dag cebuli
- ¼ l śmietany
- 10 dag twarogu
- sól
Sposób wykonania:
-
Oczyszczoną rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Następnie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry i pokroić na cząstki.
Pokroić jeszcze cebulę w talarki i wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Dodać jeszcze pokruszony twaróg oraz śmietanę.
Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 20, wrzesień 2013 08:24
- Alina Nowak
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing