Surówka z pomarańczy z orzechami laskowymi
Surówka z pomarańczy z orzechami laskowymi 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 500 g pomarańczy
- 50 g orzechów laskowych
- 50 g cukru pudru
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
-
Pomarańcze obrać po czym podzielić je na cząstki.
Starać się usuwać białe błonki, gdyż stworzą one dość gorzkawy smak.
Następnie skropić pomarańcze sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.
Na koniec przełożyć do salaterki i posypać orzechami.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 26, wrzesień 2013 06:54
- Renata Warżel
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing