Surówka z papryki i szczypiorku
Surówka z papryki i szczypiorku 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- mielona słodka papryka
- sok z cytryny do smaku
Sposób wykonania:
-
Paprykę przekroić na połówki po czym usunąć gniazda nasienne i pokroić paprykę jeszcze na cieńsze paseczki.
Następnie przełożyć ja do salaterki.
Natomiast oliwę z oliwek wymieszać ze sokiem z cytryny, słodką papryką i solą.
Powstałym sosem skropić paprykę.
Na sam koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.
Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 11, październik 2013 07:01
- Celina Gwóźdź
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing