Surówka z jabłka, groszku i cykorii
Surówka z jabłka, groszku i cykorii 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 2 cykorie
- 10 dag zielonego groszku
- 10 dag jabłek
- 4 łyżki oleju
- cytryna
- natka pietruszki
- sól
- cukier
Sposób wykonania:
-
Cykorię dokładnie oczyścić po czym pokroić w paseczki po czym oprószyć solą, pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny.
Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usuwając gniazda nasienne.
Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały i dodać do cykorii.
Wrzucić jeszcze zielony groszek i całość wymieszać.
Doprawić do smaku sola oraz cukrem i skropić olejem.
Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: piątek, 20, wrzesień 2013 08:14
- Dominika Idzik
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing