Surówka z gruszek i selera
Surówka z gruszek i selera 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 300 g selerów
- 150 ml majonezu
- sok z cytryny
- 3 gruszki
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
-
Gruszki obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki, usuwając gniazda nasienne.
Następnie selery również obrać i pokroić na kawałki.
Całość skropić sokiem z cytryny.
Przełożyć do salaterki i polać majonezem.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: wtorek, 15, październik 2013 11:33
- Olga Bartoszek
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing