Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Supełki z wołowiny i szynki

Składniki:

    • 400g cielęciny
    • 80g surowej szynki w plasterkach
    • 3łyżki oliwy z oliwek
    • 1ząbek czosnku
    • 1łyżka wazowa bulionu
    • ½ kieliszka wytrawnego białego wina
    • sól
    • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso pokroić  w paseczki a wołowinę w plastry po czym związywać razem w małe supełki.
    W między czasie na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć czosnek, wówczas dodać mięsne supełki a wyjąć czosnek.
    Pozostawić na ogniu do momentu, aż nabiorą złotego koloru i oprószyć je solą oraz pieprzem, zdjąć z patelni.
    Następnie pozostały po smażeniu tłuszcz zlać a wlać wino i gotować do odparowania, wówczas ponownie włożyć supełki, wlać jeszcze rosół i gotować ostatnie 7min.

    Przepis nadesłany na  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Basia NW

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *