Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sugo

Składniki:


– oliwa z oliwek
– 3 cebule
– 4-5 ząbków czosnku
– słoiczek koncentratu pomidorowego
– puszka tuńczyka w oleju
– ser mozzarella
– makaron świderki, wstązki – pół opakowania
– pieprz, sól, papryka ostra

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Posiekać czosnek i cebulę. W dużym garnku podgrzać olej, po czym wrzucić czosnek, następnie wrzuć cebulę. Podgrzewać ok. 8-10 min, mieszając. Dodać koncentrat pomidorowy (rozcieńczony w szklance z wodą). Gotować kolejne 8-10 min, mieszając. Można dodać także pokrojone w koskę pomidory lub paprykę, według uznania. Następnie dodać pół puszki tuńczyka, gotować ok. 5 minut. Dodać resztę tuńczyka. Przyprawić do smaku.
Makaron wymieszać z sosem. Posypać startym serem.

1 comment for “Sugo

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *