Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet z łososia

Składniki:

    • 30 dkg filetu z łososia
    • białko z 1 jajka
    • 1/3 szklanki gęstej śmietany
    • łyżeczka masła
    • tarta bułka
    • szczypta gałki muszkatołowej
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Filet z łososia pokroić w kostkę, włożyć do zamrażalnika na 45 minut. W blenderze zmiksować zmrożone mięso z łososia z białkiem jaja, dodać śmietanę, przyprawy, miksować do momentu uzyskania pulchnej, jednorodnej masy. Małe foremki żaroodporne, posmarować masłem, oprószyć bardzo drobno zmieloną bułka, napełnić masą rybną. Zapiekać umieszczone w formie z wodą w piekarniku nagrzanym do temperatury 120 stopni Celsjusza przez około 45 minut.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrzx3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *