Steki z tuńczyka z grilla Oli
Steki z tuńczyka z grilla Oli0 out of 5 based on 0 voters.
Znakomite przepisy na ryby. Wypróbuj dziś przepis na steki z tuńczyka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: płatów tuńczyka, soku z cytryny, oliwy z oliwek, czosnku.
Składniki:
- 5 steków z tuńczyka
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki soku z cytryny
- 3 ząbki czosnku
- ½ pęczka kolendry
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Steki oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Do miski wlać oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.Wrzucić obrane ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.Dodać jeszcze drobno posiekaną kolendrę.Całość dokładnie wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć tuńczyka.Odstawić na co najmniej 1 godzinę.Po tym czasie kłaść tuńczyka na rozgrzanym ruszcie i grillować po kilka minut z każdej ze stron.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Ryby
- Opublikowano: piątek, 09, kwiecień 2021 21:18
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla