Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki:

  • 1 łyżka gruboziarnistej soli
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 pomidorów
  • 500 g spaghetti
  • 200 g tuńczyka w oliwie
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzaną oliwę wrzucić pietruszkę oraz posiekany czosnek, dodać jeszcze rozdrobnione pomidory i całość wymieszać, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem, trzymać na ogniu ok. 15 minut.
    W między czasie ugotować spaghetti w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
    Następnie do pomidorów dodać rozdrobnionego tuńczyka, wmieszać i trzymać jeszcze na ogniu ok. 2 minut o czy polać sosem odcedzony makaron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *