Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z sosem orzechowo czosnkowym

Składniki:

  • 30 dkg makaronu spaghetti
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki, kolendry lub listków bazylii
  • Sos:
  • 10 dkg obranych orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka tartej bułki
  • 6 łyżek śmietany kremówki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzania:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą.  W  rondlu lekko podprażyć tartą bułkę, dodać  śmietanę obrany, posiekany drobno czosnek i orzechy, chwilę podgrzewać mieszając, dodać masło, ser i przyprawy, nadal podgrzewać mieszając, a gdy masło się rozpuści dodać makaron, dokładnie wymieszać i podawać posypane zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *