Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z rukolą i szparagami

Składniki:

  • 400 g spaghetti
  • 2 limetki
  • 2 ząbki czosnku
  • 12 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 750 g białych szparagów
  • 3 pęczki rukoli
  • 120 g parmezanu

    Sposób wykonania:

    Z limetki wycisnąć sok i zetrzeć skórkę po czym dodać do nich 4 łyżki oliwy oraz posiekany czosnek.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce a resztę pokroić na małe kawałki i przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
    Po około 5 minut dodać posiekaną Rukle i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Po odcedzeniu wymieszać go z sosem i ułożyć na nim szparagi.
    Całość posypać parmezanem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *