Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z oliwkami

 

Składniki:

  • 450 g podłużnych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek oliwy
  • 150-180 wydrążonych zielonych oliwek
  • 1 łyżeczka sproszkowanego szafranu
  • ½ pokruszonej suchej papryki
  • sól
  • 400 g spaghetti

 

 

Sposób wykonania:

  1. Sparzone pomidory obrać i grubo pokroić po czym wrzucić je razem  czosnkiem do garnka i trzymać na ogniu ok. 15 minut.
    Następnie dodać oliwki, oliwę, szafran oraz paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut.
    W między czasie ugotować makaron, który odcedzić i ułożyć na półmisku i polać sosem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *