Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z dynią i papryką

Składniki:

  • 400 g miąższu z dyni
  • 1 czerwona papryka
  • 20 dag nasion sezamu
  • 40 g masła
  • 2 łyżki curry
  • 50 ml bulionu
  • 200 ml śmietany
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 400 g spaghetti
  • 1 pęczek natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Paprykę pokroić w kostkę i razem z curry dusić na rozgrzanym maśle po czym zalać ją bulion i śmietaną i dodać startą na tarce dynię.
    Doprowadzić do wrzenia i gotować około 3  minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    W miedzy czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Polać go sosem po odcedzeniu i posypać natką pietruszki oraz sezamem uprażonym  na suchej patelni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *