Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z boczkiem i szparagami

Składniki:

    • 25 – 30 dkg makaronu spaghetti
    • 20 dkg pokrojonego w słupki boczku
    • 3 ząbki drobno posiekanego czosnku
    • 30 dkg pokrojonych szparagów
    • 1 szklanka tartego parmezanu
    • 3 łyżki oliwy
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać boczek, a gdy ten zacznie się rumienić dodać czosnek, smażyć mieszając przez 1 minutę. Przygotowane odpowiednio szparagi blanszować przez kilka minut w osolonej wodzie, dodać do smażącego się boczku i po kilku minutach dodać makaron i połowę parmezanu, mieszając podgrzewać aż makaron będzie gorący. Przed podaniem posypać resztą parmezanu i natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *