Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z białym sosem włoskim

Składniki:

    • 30 dkg makaronu spaghetti
    • 15 dkg mielonego mięsa
    • oliwa z oliwek
    • 1 pokrojona w kostkę cebula
    • sól, pieprz
    • tarty parmezan
    • 5 dkg mąki
    • 5 dkg masła
    • 2 szklanki mleka

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć 3 minuty, dodać mielone mięso smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor na brązowy, odstawić w ciepłe miejsce. W małym rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, chwilę smażyć mieszając, nie rumienić. Dodać zimne mleko, cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Zawartość przelać do rondla z mięsem i cebulką, wymieszać. W międzyczasie makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, dodać do sosu, wymieszać, posypać parmezanem i parujący podać na stół.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *