Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti po prowansalsku

 

Składniki:

  • 50 dag. spaghetti
  • 20 dag. mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1/2 kajzerki
  • ząbek czosnku
  • pomidory w puszce
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pieprz
  • sól
  • estragon
  • zioła prowansalskie
  • tymianek
  • rozmaryn
  • bazylia
  • oregano

Przygotowanie:
Do mięsa dodać podsmażoną cebulkę, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, jajko. Wyrobić. Dodać zioła i czosnek. Formować kulki i obtoczyć je w bułce. Kulki mięsne podsmażyć i zalać pomidorami. Dusić ok. 15 minut. Podawać z makaronem i udekorować bazylią

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *