Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti corbona Marty

 

Składniki:

  • 150 g wędzonego boczku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 500 g spaghetti
  • 5 jajek
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć pokrojony boczek oraz czosnek, po chwili wyjąc czosnek
    W między czasie ugotować spaghetti w osolonej wodzie.
    Następnie jajka ubić razem ze śmietaną i startym serem, Doprawić dużą ilością pieprzu.
    Miękki makaron odcedzić i dodać do sosu.
    Dokładnie i energicznie wymieszać.
    Przed podaniem posypać boczkiem i skropić oliwą.

     

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Martę K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *