Spaghetti carbonarra Anieli
Spaghetti carbonarra Anieli 0 out of 5 based on 0 voters.
Wyszukaj swój ulubiony przepis na makaron i ciesz się znakomitym smakiem. Lista zakupów: makaron spaghetti, boczek, jajka, parmezan.
Składniki:
- 160 g makaronu spaghetti
- 70 g wędzonego boczku
- 50 g parmezanu
- 2 jajka
- szczypta czarnego pieprzu
- 1 ząbek czosnku
Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opiekowaniu.W między czasie boczek pokroić w drobną kostkę.Wrzucić na rozgrzana patelnię i przesmażyć.W trakcie smażenia dorzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Gotowy makaron odcedzić i przełożyć do boczku.Jajka wbić do miski.Roztrzepać je po czym dodać starty parmezan.Wmieszać i doprawić do smaku pieprzem.Powstałą masę wylać na patelnie z makaronem i boczkiem.Całość mieszając trzymać na ogniu, aż jajka się zetną.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Makarony
- Opublikowano: wtorek, 02, luty 2021 20:50
- Monia