Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti alla cavalleggera

Składniki:

    • 50 dag makaronu spaghetti
    • 6 łyżek masła
    • 100 ml gęstej kwaśnej śmietany
    • 3 żółtka
    • 15 dag orzechów włoskich
    • 10 dag utartego żółtego sera
    • sól


    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować al dente, w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić. Orzechy drobno posiekać. Utrzeć z żółtkami, roztopionym masłem i startym serem. Dalej ucierając dodawać stopniowo śmietanę. Tak przygotowanym sosem polać makaron, doprawić solą do smaku i wymieszać. Danie podawać bardzo gorące.

    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *