Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos ze szpinaku z parmezanem i bazylią

Składniki:

  • ¼ szkl. oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/3 szkl. startego parmezanu
  • ¼ szkl. posiekanej bazylii
  • 2 rozgniecione czosnki
  • ¼ szkl. czerwonej papryki
  • ½ szkl. liści szpinaku  
  • ¼ szkl. posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka suszonych płatków czerwonej papryki
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Ocet oraz oliwę dokładnie wymieszać ze sobą po czym dodać resztę składników.
    Ponownie dokładnie wymieszać i jeśli to konieczne doprawić jeszcze do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *