Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z zielonego pieprzu

Składniki:

  • 250 ml sosu mięsnego
  • 10 g żelatyny
  • 50 ml słodkiego wina
  • 1 łyżeczka zielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • sól

    Sposób wykonania:

    1. Sos mięsny zagotować po czym rozpuścić w nim żelatynę, wówczas dodać jeszcze wino oraz pieprz.
      Trzymać na ogniu około 10 minut.
      Po tym czasie dodać musztardę, wymieszać z i zdjąć z ognia.
      Doprawić do smaku solą i dodać jeszcze masło oraz śmietanę.
      Delikatnie ubić.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *