Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z imbirem do sałatek

Składniki:

  • 5 dag masła
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Masło roztopić po czym dodać do niego sok z cytryny, imbir oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie rybę pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć solą oraz pieprzem.
    Piec na rozgrzanym ruszcie około 5 minut z obu stron.
    Upieczoną rybę polać sosem, podajać z sałatą skropiona oliwa i oprószoną solą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *