Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos winogronowy

Składniki:

  • 120 ml soku z kwaśnych winogron
  • 1 kromka czerstwego chleba
  • 1łyzka posiekanej cebuli
  • skórka pomarańczowa
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Sok winogronowy trzymać na małym ogniu do momentu aż odparuje i pozostanie 2/3 jego objętości, wówczas namoczyć w  nim chleb.
    Następnie bardzo drobno posiekać cebulkę i skórkę pomarańczową po czym dodać do nich chleb.
    Całość dokładnie zmiksować w trakcie dolewając stopniowo oliwę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *