Sos salsa Ilony
Sos salsa Ilony4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- czerwona cebula posiekana 1 sztuka
- oliwa 1 łyżka
- brązowy cukier 1 łyżka
- grejpfrut obrany ze skórki i błonek 1 sztuka
- papryki jalapeno 2 sztuki
- ząbeczek czosnku roztarty 1 sztuka
- awokado pokrojone w kostkę 1 sztuka
- kolendra lub natka 3 łyżki
- sok z różowych grejpfrutów 2 łyżki
- sok z limonki 1 łyżka
- sól
Sposób przyrządzenia:
Posiekaną cebulę należy zarumienić na patelni, na rozgrzanej oliwie. Gdy
lekko się zrumieni należy dodać do niej cukier i smażyć jeszcze przez
chwilę, przełożyć do miseczki i dodać do niej pozostałe składniki,
wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Salsa świetnie smakuje do
pieczonych mięs i ziemniaków.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Salsy
- Opublikowano: poniedziałek, 14, grudzień 2009 08:30
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny