Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos salsa Ilony

Składniki:

  • czerwona cebula posiekana 1 sztuka
  • oliwa 1 łyżka
  • brązowy cukier 1 łyżka
  • grejpfrut obrany ze skórki i błonek 1 sztuka
  • papryki jalapeno 2 sztuki
  • ząbeczek czosnku roztarty 1 sztuka
  • awokado pokrojone w kostkę 1 sztuka
  • kolendra lub natka 3 łyżki
  • sok z różowych grejpfrutów 2 łyżki
  • sok z limonki 1 łyżka
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Posiekaną cebulę należy zarumienić na patelni, na rozgrzanej oliwie. Gdy
    lekko się zrumieni należy dodać do niej cukier i smażyć jeszcze przez
    chwilę, przełożyć do miseczki i dodać do niej pozostałe składniki,
    wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Salsa świetnie smakuje do
    pieczonych mięs i ziemniaków.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *