Sos prowansalski
Sos prowansalski4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- ½ szkl oliwy
- 1 żółtko
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 kieliszka mleka
- kromka czerstwego chleba
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Bułkę zalać mlekiem.
Gdy namoknie dobrze odcisnąć.
Dodać do niej żółtko, czosnek, ocet.
Dokładnie zmiksować.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: wtorek, 14, luty 2012 09:35
- Ewa Grodecka
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny