Sos pietruszkowy Kamili
Sos pietruszkowy Kamili0 out of 5 based on 0 voters.
Poszukujesz nowych przepisów na sosy? Idealnie trafiłeś. Tym razem przepis na sos pietruszkowy. Przepis zawiera: natkę pietruszki, kwaśną i słodką śmietanę, czosnek i parmezan.
Składniki:
- 1 pęczek natki pietruszki
- 150 g kwaśnej śmietany
- 2 łyżki śmietany kremówki
- 3 łyżki tartego sera parmezanu
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Natkę pietruszki opłukać pod bieżącą wodą po czym drobno ją posiekać.Następnie do miseczki przelać śmietankę kremówkę i kwaśną śmietanę.Razem wymieszać po czym dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz starty parmezan.Wrzucić jeszcze natkę pietruszki i całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: piątek, 18, wrzesień 2015 05:52
- Monia
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny