Sos parmezanowy Iwony
Sos parmezanowy Iwony4.51 out of 5 based on 393 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wlać wino i bulion, doprowadzić do zagotowania.
Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową po czym dodać posiekane zioła.
Całość wymieszać i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać śmietanę oraz ser, wymieszać.Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Iwonę
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 18, luty 2009 08:28
- Iwona
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny