Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos mięsny Weroniki P

 

Składniki:

  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 papryka
  • 10 g boczku
  • 3 łyżki oliwy
  • 200 g mielonego mięsa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 400 ml bulionu
  • słodka papryka
  • oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać warzywa i lekko poddusić po czym dodać mięso, wymieszać i podsmażyć.
    Następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz wlać bulion.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i oregano.
    Gotować jeszcze przez chwilę na średnim ogniu.

     

    Przepis został nadesłany na konkurs „Dania wszelakie” przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *