Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos do sałatki na ciepło

Składniki:

  • łyżka masła
  • łyżeczka mąki
  • ½ szkl octu
  • 2 łyżeczki cukru
  • ½ łyżeczki ostrej musztardy
  • ½ łyżeczki soli
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • żółtka jajka

Sposób wykonania;
Do patelni z rozgrzanym masłem wsypać mąkę, wymieszać i dodać ocet.
Całość  mieszając do zgęstnienia sosu.
Wówczas dodać musztardę wymieszaną z cukrem, solą oraz pieprzem.
Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu jeszcze około 4 minut.
Po tym czasie dodać roztrzepane żółtka, wymieszać i gotować ostatnią minutę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *