Sos chrzanowy z rodzynkami
Sos chrzanowy z rodzynkami4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- korzeń chrzanu
- ½ szkl. rodzynek
- łyżka masła
- 1 szkl. bulionu mięsnego
-
Rodzynki sparzyć wrzątkiem po czym wrzucić do bulionu.
Następnie dodać masło, oliwę oraz starty chrzan.
Całość wmieszać i doprowadzić do zagotowania.
Doprawić do smaku solą.
Idealny do gotowanej wołowiny.Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Aneta
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: środa, 03, czerwiec 2009 07:30
- Aneta
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny