Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chrzanowy z aronią

Składniki:

  • 20 dag chrzanu
  • sok z cytryny
  • 25 dag mrożonej aronii
  • 1 łyżeczka skórki startej z pomarańczy
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2 łyżki grubo ziarnistej musztardy
  • 150 ml czerwonego wina
  • sól
  • cukier
  • imbir

Sposób wykonania:

  1. Chrzan zetrzeć na tarce, po czym skropić go sokiem z cytryny i odstawić pod przykryciem.
    W między czasie aronię, wymieszać z 2 łyżkami wody i rozgotować, wówczas przetrzeć ją przez sito.
    Następnie aronie wymieszać z chrzanem, musztardą, skórką i sokiem z pomarańczy.
    Dodać jeszcze wino i doprawić do smaku solą, cukrem, imbirem oraz cynamonem.
    Całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *