Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos chilli Ilony

 

Składniki:

  • papryczki chili 3 sztuki
  • strąki papryki 3 sztuki
  • czerwony ocet 1/3 szklanki
  • cukier puder 3 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól

 

 

Sposób przyrządzenia:
Strączki papryki należy podpiec w piekarniku, następnie owinąć je
wilgotną ściereczką, ostudzić i obrać je ze skórki, usunąć z nich
nasiona i zmiksować dokładnie z papryczkami chili również oczyszczonymi
z nasion. Ocet winny, cukier i puder mieszamy ze sobą, dodajemy
zgnieciony czosnek, wlewamy do rondelka, dodajemy zmiksowaną paprykę i
gotujemy przez 5- 7 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *