Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos cebulowy z kminkiem

Składniki:

  • 6 cebul
  • łyżka masła
  • 3 szkl. bulionu mięsnego
  • ½ łyżki podsmażonej mąki
  • 1 ½ łyżki kminku
  • łyżka cukru

    Sposób wykonania:

    1. Obraną cebulę zalać 2 szklankami bulionu i rozgotować po czym przetrzeć przez sito.
      Następnie mąkę przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas rozprowadzić ją resztą bulionu i doprowadzić do wrzenia.
      Cebulę dodać do zasmażki, wrzucić kminek i karmel zrobiony z  cukru i odrobiny wody.
      Całość dokładnie wymieszać i kilka razy doprowadzić do wrzenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *