Sos cebulowy Anny
Sos cebulowy Anny4.68 out of 5 based on 71 voters.
Składniki:
-
• 6 łyżek oliwy z oliwek
• 6 białych cebul
• sól
• pieprz
• 250 ml bulionu wołowego
Sposób wykonania:
Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebulę pokrojone w cienkie talarki.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 3 godzin dość często mieszając.
W trakcie gotowania dolewać stopniowo bulion.
Idealny do mięs i warzyw.
Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 14, maj 2009 07:36
- Anna C
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny