Sos camembert Ilony
Sos camembert Ilony4.60 out of 5 based on 248 voters.
Składniki:
- ser camembert 150 g
- śmietana 150 ml
- musztarda 1 łyżeczka
- orzechy włoskie posiekane 2 łyżki
- kukurydza z puszki 3 łyżki
- natka pietruszki posiekana 1 łyżka
- sok z cytryny 1 łyżka
- winiak 1 łyżka
- cukier
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Śmietanę należy ubić, camembert dokładnie rozgnieść i połączyć ze
śmietaną. Dodać kukurydzę, orzechy, natkę pietruszki, musztardę oraz
winiak i dokładnie wymieszać, następnie doprawić do smaku solą,
pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 17, grudzień 2009 08:12
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny