Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos bolognase Adriana

 

Składniki:

 

  • kilka plasterków wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • ½ małego selera
  • 10 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 5 dag kurzych wątróbek
  • 1 łyżka tłuszczu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • 1 szkl rosołu
  • zioła
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:
Pokrojony w kostkę boczek przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę i drobno pokrojoną marchewkę oraz seler.
Gdy cebula zmięknie wówczas dodać jeszcze mięso i całość smażyć około 6 minut.
Po tym czasie dodać posiekaną wątróbkę i nadal smażyć przez kolejne 3 minuty.
Następnie wlać wino, rosół oraz ketchup.
Dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *