Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos biały z winem

Składniki:

 

  • 9 łyżek masła ze smażenia
  • 2-3 łyżki zimnej wody
  • 5-10 łyżek śmietany
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki wytrawnego białego wina
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki masła
  • sól

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wino doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie do masła ze smażenia mięsa dodać 2-3 łyżki zimnej wody.
    Całość dokładnie wymieszać i nie przerywając mieszania dodawać stopniowo śmietanę.
    Doprowadzić do wrzenia i dodać do wina.
    Następnie dodać jeszcze żółtka, masło oraz posiekaną natkę pietruszki i sól.
    Całość wymieszać i przecedzić.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *