Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos barbecue Ilony

Składniki:

  • masło 5 dag
  • cebula 1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
  • ocet 2 łyżki
  • jasny brązowy cukier 2 łyżki
  • musztarda 2 łyżki
  • sos Worcester 2 łyżki
  • woda 150 ml

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy roztopić na patelni i usmażyć na nim posiekaną na drobno
    cebulkę do momentu jej zeszklenia. Dodać do niej pozostałe składniki
    sosu i podgrzewać dokładnie mieszając. Doprowadzić sos do wrzenia i
    gotować n wolnym ogniu około 10 minut. Podawać zarówno na gorąco jak i
    na zimno.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *