Sos balsamiczny Ilony
Sos balsamiczny Ilony4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- ocet balsamiczny 12 łyżek
- oliwa 24 łyżki
- sól 2 szczypty
- pieprz 2 szczypty
Sposób przyrządzenia:
Do sosjerki nalewamy ocet balsamiczny oraz oliwę z oliwek, następnie
dodajemy do nich sól i pieprz, a później wszystko dokładnie ze sobą
mieszamy i odstawiamy na około 20 minut do lodówki. Sosem polewamy
surówki.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: poniedziałek, 28, grudzień 2009 08:09
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny