Sos babuni
Sos babuni4.70 out of 5 based on 162 voters.
Składniki:
- cukier 1 łyżka
- angielska musztarda 1 łyżka
- chuda śmietana 150 ml
- ocet 1/2 łyżeczki
- czarny pieprz
Sposób przyrządzenia:
Cukier i musztardę należy włożyć do miseczki i wymieszać, dodać śmietanę
i mieszać do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać należy teraz ocet,
sól i pieprz do smaku. Przelać do słoika i szczelnie zakręcić. Sos można
przechowywać w lodowce do 2 tygodniu po przygotowaniu.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos
- Szczegóły
- Kategoria: Sosy
- Opublikowano: czwartek, 17, grudzień 2009 08:21
- albertos
- Majonezy
- Salsy
- Sosy pomidorowe
- Sosy Grzybowe
- Sosy czosnkowe
- Sosy pieczarkowe
- Sosy musztardowe
- Sosy beszamelowe
- Dipy
- Sosy serowe
- Winegret
- Dressing
- Sos Biały
- Sos ciemny