Sola smażona w cieście
Sola smażona w cieście0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników ryb. Pyszna sola smażona w cieście. Przepis zawiera: filety z soli, mąkę, jajko, musztardę i sok z cytryny.
Składniki:
- 1 kg filetów soli
- sok z cytryny z 1 cytryny
- 200 g mąki
- 1 jajko
- 250 ml wody
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Filety z soli oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie do miseczki wlać wodę.Wsypać do niej mąkę.Dodać jeszcze musztardę oraz wbić jajko.Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.W powstałym cieście zanurzać filety rybne.Kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron, aż ciasto ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Sola i Flądra
- Opublikowano: sobota, 17, kwiecień 2021 18:48
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla