Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Snikers Małgorzaty

Ciasto:

  • 60 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • ¾ szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 2 żółtka
  • 20 dag Kasi
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki miodu
  • 1 cukier waniliowy

Polewa:

  • ½ kostki Kasi
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 20 dag posiekanych orzechów włoskich

Krem 1:

  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego

Krem2:

  • 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego

Sposób przyrządzenia:
Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i przesianą przez sitko wysypać na stolnicę, posiekać z Kasią. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, podzielić je na trzy części.
Trzy identyczne prostokątne formy(20 cmx30 cm) posmarować Kasią i wyłożyć papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec razem z z pozostałymi plackami.
Ugotować budyń śmietankowy według przepisu podanego na opakowaniu zużywając o1/3 mleka mniej niż podano w przepisie, ostudzić.
W celu otrzymania karmelu puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować 3godziny,ostudzić.
Na jeden upieczony i ostudzony placek nałożyć budyń, przykryć drugim plackiem posmarowanym karmelem, a następnie nakryć plackiem z polewą orzechową.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl przez Małgorzatę Andrzejewska.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *