Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony jesiotr z pomidorami

Składniki:

  • 4 łyżki mleka
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • 8 pomidorów
  • 500 g filetów z jesiotra
  • mąką
  • 3 łyżki masła
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mleko doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym zanurzać w nim filety.
    Następnie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie na patelnie wrzucić pokrojone pomidory, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udusić.
    Na oddzielnej patelni zeszklić posiekaną cebulkę na rozgrzanym tłuszczu.
    Filety podawać z poduszonymi pomidorami, polane cebulką i posypane posiekanym koperkiem oraz natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *