Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone nóżki wieprzowe

Składniki:

  • 4 nóżki wieprzowe
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki białego pieprzu
  • ¼ łyżeczki glutaminianu sodu – opcjonalnie
  • olej do głębokiego smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Świeże nóżki bardzo dokładnie oczyścić i umyć. W dużym rondlu z pokrywą umieścić oczyszczone nóżki, dodać przyprawy, zalać zimną wodą, gotować pod przykryciem aż mięso zmięknie, wyjąc z wywaru, poczekać aż wyschną. W odpowiednio dużym naczyniu rozgrzać olej, wkładać ostrożnie nóżki, smażyć kilka minut aż się zezłocą i będą chrupkie.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *