Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone ciastka twarogowe

 

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 twarogu
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 łyżka sody
  • 4 jaja bez dwóch białek
  • 0,5 kostki masła
  • 2 płaskie łyżeczki octu
  • olej do smażenia

 

Sposób wykonania:

  1. Twaróg oraz masło zemleć w maszynce.
    Następnie do jajek wsypać cukier i utrzeć.
    Wówczas dodać twaróg z masłem, sodę oraz ocet.
    Całość dokładnie wyrobić na gładkie ciasto.
    Rozwałkować go na blat o grubości ½ cm.
    Wyciąć z niego szklanką kółka.
    Powstałe kółka wrzucać na rozgrzany olej. Gotować tak jak pączki.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Liczba porcji: 11

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *