Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażona jagnięcina

Składniki:

  • 20 dag udźca jagnięcia
  • 1 mąki ziemniaczanej
  • 4 cebulki dymki
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na cienkie plastry, które skropić wodą i oprószyć mąką po czym przesmażyć je na rozgrzanym oleju, wówczas je wyjąć a na ą samą patelnię zeszklić posiekana cebulę i czosnek.
    Następnie ponownie ułożyć mięso razem z sosem sojowym, doprawić do smaku solą i smażyć do miękkości mięsa.
    Na sam koniec doprawić do smaku olejem sezamowym.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Wioletta

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *