Smażony dorsz w cieście
Smażony dorsz w cieście0 out of 5 based on 0 voters.
Nie wiesz jak przyrządzić filety z dorsza? Wypróbuj nasz przepis na pysznego dorsza w cieście. Do jego wykonania potrzebujesz: mąki, mleka, curry i oleju do smażenia.
Składniki:
- 4 filety dorsza
- 10 łyżek mąki
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 jajko
- 1 łyżeczka curry
- 100 ml mleka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Sposób wykonania:
-
Dorsza osuszyć na papierowym ręczniku po czym skropić go sokiem z cytryny.Do miseczki wbić jajko.Dodać do niego mleko i razem roztrzepać.Następnie wsypać jeszcze mąkę oraz curry.Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.Gotowe doprawić do smaku solą oraz pieprzem.W powstałym cieście zanurzać dorsza.Kłaść go na patelni z rozgrzanym olejem.Smażyć z obu stron, aż ciasto ładnie się zarumieni.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: wtorek, 18, sierpień 2020 14:18
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla